• DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Başkan Görgel: “Kuzey İlçelerimizin Katı Atık Sorununu Çözüme Kavuşturuyoruz”

Başkan Görgel: “Kuzey İlçelerimizin Katı Atık Sorununu Çözüme Kavuşturuyoruz”

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel, kuzey ilçelerindeki katı atık sorununu çözmek üzere Entegre Katı Atık Tesisi projesinin imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Görgel, projenin Kuzey ilçelerinde uzun süredir yaşanan evsel atık depolama ve geri dönüşüm sorunlarını çözeceğini belirtti. %95 hibe ile desteklenecek olan projenin toplam maliyeti 635 milyon TL olarak planlanmış durumda. Projenin tamamlanması ve hizmete alınması için 2025 Kasım ayı hedef olarak belirlenmiş.

Afşin, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Nurhak ilçelerine hayırlı olması temennisinde bulunan Görgel, bu projeyle çevre duyarlılığının şehrin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin liderliğinde, şehrin imarı ve inşası noktasında yapılan yatırımların artırıldığını belirten Başkan Görgel, kuzey ilçelerin katı atık sorununu çözme hedeflerine önemli bir adım daha attıklarını dile getirdi. %95 hibe ile desteklenen proje kapsamında, imzaların atılmasıyla birlikte projenin inşaatı başlamış bulunmakta. Görgel, çevre duyarlılığının önemine dikkat çekerek, bugün imzalanan projenin Kahramanmaraş’ın çevre duyarlılığını artıracak önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, kuzey ilçelerin katı atık sorununun çözüme kavuşacağını vurgulayan Görgel, projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Projede yer alacak düzenli depolama sahası, çöp sızıntı suyu arıtma tesisi ve transfer istasyonlarıyla düzensiz depolama alanlarının rehabilite edilip taşınma işlemlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Başkan Görgel, projenin maliyeti ve hibesi için Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlığa teşekkürlerini ileterek, projenin Kasım 2025’te tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Görgel, projenin şehir sakinlerinin daha sağlıklı koşullarda yaşamasına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Şehrimize hayırlı olsun” dedi.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM