• DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,42
  • ALTIN
    %1,60
  • BIST
    %-0,19
Bedensel Engelli Milli Yüzücü Yurtkölesi, Başarı Hikâyesiyle Öğrencilere İlham Oldu

Bedensel Engelli Milli Yüzücü Yurtkölesi, Başarı Hikâyesiyle Öğrencilere İlham Oldu

Bedensel Engelli Milli Yüzücü Yurtkölesi Öğrencilere İlham Oldu

Engelliler Haftası kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bedensel engelli milli yüzücü Sefa Yurtkölesi ile Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu’ndaki okullarda söyleşi düzenledi. Yurtkölesi, öğrencilere engellerle başa çıkma ve başarı sırları hakkında bilgi verdi.

“Engelli Birey Yoktur, Yoluna Çıkan Engeller Vardır” Mottosuyla Etkinlikler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda, Sefa Yurtkölesi’nin katılımıyla Onikişubat’taki Kürtül Ortaokulu, Türkoğlu’ndaki Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dulkadiroğlu’ndaki Cumhuriyet Ortaokulu ve TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde söyleşiler yapıldı. Öğrenciler, engelsiz toplum, engellerle başa çıkma yolları ve sosyal hayata entegrasyon gibi konularda bilgi edindi.

Canlı Bir Örnek: Sefa Yurtkölesi

Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Yosunkaya, etkinliklerin farkındalık oluşturduğunu belirterek, Sefa Yurtkölesi’ne teşekkür etti. Yurtkölesi, Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki söyleşide, doğuştan bedensel engelli olduğunu ve zorlu hayat hikâyesini anlattı. Yüzme sporuyla hayatının nasıl değiştiğini, milli takım kamplarında aldığı ödülleri ve dünya çapında kazandığı başarıları paylaştı.

Engellerin Aşılabileceğini Gösterme Hedefi

Yurtkölesi, “Bedensel engelli olmama rağmen başardıklarımı insanlara anlatarak, istedikten sonra tüm engellerin aşılabileceğini göstermek istiyorum. Bu kapsamda birçok şehirde söyleşi yaptım ve ‘Ayaklarımla Hayatın Sefası’ adlı kitabı yazdım. Engelliler Haftası dolayısıyla da Kahramanmaraş’ta öğrencilerle buluşuyoruz. Gençlere ilham verebiliyorsak ne mutlu bize. Bizleri gençlerle buluşturan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’e teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM