• DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,61
  • ALTIN
    %0,76
  • BIST
    %-0,49
Kahramanmaraş’ın Yeni Altyapısı Hızla İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş’ın Yeni Altyapısı Hızla İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat ilçesindeki Hürriyet Mahallesi’nde 500 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen altyapı yenileme projesine hızla devam ediyor. Bu büyük projede, içmesuyu ve kanalizasyon hatlarının inşası sürerken, aynı zamanda yeni su depoları da inşa ediliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ı yeniden inşa etmek ve altyapısını güçlendirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlanan 10 Milyar TL’lik destekle başlatılan projeler kapsamında, KASKİ Genel Müdürlüğü koordinesindeki ekipler Hürriyet Mahallesi’nde yoğun bir şekilde çalışıyor. İlk etapta 17 adet su deposu, 45 kilometre içmesuyu hattı ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa edilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, çalışmaların etaplar halinde devam ettiğini ve tamamlanmasının ardından şehrin altyapı ihtiyacının en az 100 yıl boyunca karşılanacağını belirtti. Görgel, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehrimize sağlanan 10 Milyar TL’lik maddi destekle şehrimizin altyapısını baştan uca yeniliyoruz. 500 Milyon TL’lik ilk etabımızda imalatlar başladı. Ekipler şehrimizin yeni yerleşim alanlarından Hürriyet Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede 17 adet depo, 45 kilometre içmesuyu ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Projelerimizin tamamı bittiğinde inşallah 2 yıl içerisinde şehrimizin altyapı sorunu büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Böylece şehrimizin altyapısını en az 100 yıl hizmet verecek şekilde yenileyeceğiz” dedi.

Bu kapsamda yürütülen altyapı çalışmaları, şehrin gelecekteki ihtiyaçlarına da yanıt verecek şekilde planlanmış olup, Kahramanmaraş’ın modern ve sürdürülebilir bir altyapıya kavuşmasını hedefliyor.29

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM