Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİÜ’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET PANELİ

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ),

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ), kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak ve çözüm yolları tartışmak amacıyla “Farklı Yönleriyle Kadına Yönelik Şiddete Ses Ver” başlıklı bir panel düzenledi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Rektör Bakan: “Soruna Kapsamlı Bir Neşter Vurmalıyız”

Panelin açılış konuşmasını yapan KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Türk kültür ve medeniyetinde “kadın” ve “şiddet” kavramlarının asla yan yana gelemeyeceğini ifade etti. Rektör Bakan, “Milli ve manevi değerlerimiz bu iki kavramın bir arada bulunmasını dahi reddeder. Ancak günümüzde kadına yönelik şiddet, hepimizi derinden yaralayan bir gerçeklik. Bu sorunu çözmek için salonlarda konuşmaktan öteye geçmeli, toplumsal düzeyde köklü adımlar atmalıyız” dedi. Bakan, ekonomik özgürlük ve kız çocuklarının eğitiminin önemli olduğunu ancak bu yaklaşımların tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Panel, KİÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Ünalan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelde ele alınan konular ve konuşmacılar:

  • Dr. Öğr. Üyesi Rauf Yanardağ: “Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadına Yönelik Şiddet”
  • Dr. Öğr. Üyesi Esra Ağyar: “Perinatal Dönem Kadın Şiddetleri”
  • ŞÖNİM Müdürü Sevgi Ceren: “25 Kasım’ın Anlam ve Önemi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalışmaları”
  • Öğr. Gör. Dr. Uğur Atalar: “Güçlü Kadın, Zayıf Anne: Psikolojik Şiddetin Farklı Bir Görünümü”

Panele KİÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burcu Erşahan ve Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu, Genel Sekreter Ferat Karataşlı, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, soru-cevap bölümü ve panelistlere belge takdimiyle sona erdi.

Bu tür etkinlikler, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmanın yanı sıra çözüm önerileri geliştirilmesine katkı sağlıyor. KİÜ, toplumsal sorunlara akademik perspektiften yaklaşarak sosyal sorumluluk bilincini güçlendirme misyonunu sürdürüyor.