• DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %1,11
  • BIST
    %2,26
PULLARLA ZAMAN YOLCULUĞU

PULLARLA ZAMAN YOLCULUĞU

Afşin’de Fotoğrafçılık yapan Levent Yanar (52) 10 yaşından bu yana Pul Koleksiyonculuğu yapıyor. 1956 yılından bu güne kadar PTT tarafından bastırılan pulların tamamını bir araya getiren Yanar, Bir Pulun içerisinde bir kitabı, bir Romanı bile barındıran bilgiler vardır. Biz koleksiyoncular bunu biliriz dedi.

Pul Kültürdür diyen Levent Yanar, aslında Türk Parası koleksiyonu da yaptığını ama Pul Koleksiyonu kadar düzenli olmadığını, kendisi nezdinde Pul’un yerinin çok farklı olduğunu, çok beğendiği pullardan da birden fazla aldığını  belirtti.

Gazetemize konuşan Levent Yanar, 80’li yıllarda bizim zamanımızda bu tüm çocuklar arasında aktif olan bir uğraştı. Öyle başladık. Görüntüsü hoş olan, anlamlı olan pulların benim için çok özel yeri vardır. Mesela 16 Türk Devleti pulları serisi benim için çok özeldir, çok beğenirim, çok güzeldir o seri. Pul Koleksiyonculuğu benim için sadece Hobi’ dir. Verimli bir uğraştır. Tavsiye derim ancak şimdi ki gençlerin uğraşı tamamen farklı. Pullarla birlikte Prospektüsleri de geliyor. O pulların anlamı, içeriği nedir ne değildir anlatılır. Bir Pulun içerisinde bir kitabı bir Romanı bile barındıran bilgiler vardır yerine göre. Açıp incelediğinde baktığında bunları görebilirsin. Bizim Türk Pulları da kalite olarak görsel olarak Avrupa’da bir çok ödül almıştır hala da alıyor. Gençlerin Pul koleksiyonculuğu yapmasını tavsiye ederiz ancak gençlerin frekansları şimdi tamamen farklı. Bu tavsiye ile olacak bir şey değil, sevmeyle olacak bir iş. Hobi olarak başlamıştım. Hobi nedir? İnsanı rahatlatır. Ona harcadığın zaman, emek, para hiç bir zaman gözüne gözükmez. Pul kültürdür. Yarışmalarda Pul ile ilgili çok soru çıkıyor mesela. Biz koleksiyoncular bu sorularını biliriz. 45 yıldır Pul Koleksiyonculuğu yapıyorum dedi.

PTT’nin abonesi olan ve yeni çıkan tüm Pulların kendisine gönderildiğini belirten Yanar, Pul, bambaşka bir dünya. Pul Koleksiyonculuğu da başlı başına kültürel bir hizmettir dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM